Dubai Miracle Garden – Csodakert – Virágoskert

Dubai Miracle Garden, a világ legnagyobb virágos kertje a sivatagban.

Méltán felkapott ez a helyszín, ami az összes látnivaló között top helyen szerepel a dubaji listán. 72 ezer négyzetméteren terül el ez a csodálatos virágokkal teli kert, amely olyannyira különleges, hogy különböző mesefigurákat elevenítenek meg virágokból, de még egy Airbus A380 formában elrendezett virágkompozíciót is bemutat a látogatóknak. A kertben minden évben új kompozíciókkal lehet találkozni, így minden alkalommal találhatunk valami újdonságot a látogatás során. A Dubai Miracle Garden látogatása legjobb reggel vagy a délelőtti órákban, mert ilyenkor láthatóak legszebb pompájukban a virágok. Ezt a helyszínt mindenkinek érdemes meglátogatni, aki csak Dubaiban jár!


A világ legnagyobb természetes virágoskertje a sivatag közepén, mely 2013-ban, Valentin napon nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. 72 000 négyzetméteren több, mint 50 millió virág és 250 millió növény kápráztatja el az ide látogatókat.

dubai miracle garden

A park megalkotása

A kertet több ütemben valósították meg. Az első 2013 februárjában fejeződött be. Akkor 21 000 négyzetmétert hoztak létre, két hónap alatt, 400 dolgozó közreműködésével.


A projekt második része 2013. júniusának közepén indult és októberben már be is fejeződött. Ennek keretein belül a virágokkal borított terület nagyságát 70%-kal bővítették és építettek az ide látogatók számára egy 850 000 négyzetméteres többszintes parkolót.

A park létrehozásának összköltsége hozzávetőleg 40 millió AED (4000 millió Ft) volt, ami még az arab gazdaság számára is jelentős beruházást jelent. De Dubai a legek városa. A legnagyobb virágoskert mellett itt található a világ legmagasabb épülete a Burj Khalifa, vagy a 2009-ig a világ legmagasabb szállodája címet viselő Burj al Arab is.

Guinness rekordok

Ahogy Dubaitól megszokhattuk, a legek elérésére törekszenek. Itt sem volt ez másképp. Ennek köszönhetően a létesítmény három Guinness rekordot tudhat magáénak. Elnyerte a világ legnagyobb kertje díjat, az Emirates A380 repülőgép élet nagyságú modellje a világ legnagyobb virágszerkezete, míg Mickey Egér a maga 18 méteres, 35 tonnás alakjával a világ legmagasabb növényből alkotott képmása.

A Dubai Miracle Garden-ben található érdekességek

A látványelemek fokozása céljából 2018-ban licensz megállapodást kötöttek a The Walt Disney Company-val. Ennek eredményeként találkozhatunk Mickey és Minnie Egérrel, Pluto Kutyával, Donald Kacsával, Goofy-val, Daisy-vel és még jó néhány mesehőssel.

Életre kel Törpfalva a gombaházakkal és a kék törpökkel, de természetesen Hókuszpók és Sziamiaú sem hiányozhat innen.


Megalkotásra került egy hatalmas, 15 méteres virágóra, melyhez a mechanikus alkatrészeket az Egyesült Államokból szállították Dubaiba.


Az érdekességek között meg kell említeni az esernyő-alagutat. A mennyezetről lefelé lógó, gyűrűkbe rendezett esernyőket virágsávok és az őserdő hangulatát idéző zöld növények választják el egymástól.

Ezek alatt megpihenhetünk, tarthatunk egy kis szünetet sétánk

közben és még egy jegeskávé elfogyasztására is lehetőségünk nyílik.


A park egyik leglátványosabb eleme az Emirates A380 repülőgép életnagyságú mása, mely az Emirates Légitársasággal történő szoros együttműködés segítségével készülhetett el. Ehhez több mint 500 000 friss virágra és növényre volt szükség.

A virágok ápolása

A virágok locsolásához Dubai szennyvízét használják fel. A tisztítását követően csepegtető módszerrel történik a locsolás a park zárása után. Ehhez naponta 757 082 liter vízre van szükség.

Nyitvatartás, belépőjegy

A kert minden évben október elejétől április végéig tart nyitva, ugyanis a nagy nyári melegben a park nem alkalmas a látogatásra.


Nyitvatartási idő:

  • Hétfőtől - Péntekig 9:00-21:00
  • Szombat - Vasárnap 9:00-23:00

Belépőjegy:

  • Felnőttek részére (12 éves kor felett) 95 AED (9 500 Ft)
  • 3-11 éves korig 80 AED (8 000 Ft)
  • 3 éves kor alatt ingyenes (a gyermekek életkorát útlevéllel igazolni kell)

Miracle Garden megközelíthető

A piros metró vonalán lévő Mall of the Emirates metróállomástól a 105-ös busszal 1 megálló (májustól nem közlekedik a park zárva tartása miatt), illetve autóval (a parkolás ingyenes).

Butterfly Garden - Pillangókert

2015-ben megnyílt a Miracle Garden-hez tartozó Butterfly Garden (Pillangókert), mely a világ legnagyobb beltéri lepkekertje. 50 fajta, több mint 15 000 csodálatos színekben pompázó, rendkívül barátságos lepkét csodálhatunk meg, ha ellátogatunk ide, valamint megismerhetjük a pillangók fejlődési folyamatát is. Tíz egyedi építésű, klimatizált kupolás helyiségben sétálhatunk, ahol a hőmérséklet egész évben 18-25 °C között van.


Nyitvatartási idő:

  • Mindennap 9:00-18:00

Belépőjegy (egész évben elérhető)

  • 55 AED (5.500 Ft)
pillangókert
facebook
instagram
Tiktok
Youtube

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha szeretnél elsőként értesülni akciós ajánlatainkról vagy csak érdekelnek a legújabb híreink, iratkozz fel!

Elérhetőségeink

Google Meet

Activity Assistance

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Tel: +36 20 474 5001

Email címünk

info@activityassistance.hu

instagram
facebook
youtube
tiktok